Baristacursus
HORECA - BASIS
2,5 UUR, 4 personen
€275,- (ex. BTW & Reiskosten)
Elke extra persoon €25
Je besteedt nog niet veel aandacht aan je koffie, maar je realiseert je dat het tijd wordt om de kwaliteit van de koffie in jouw horecazaak naar een hoger niveau te tillen. Met deze praktische barista cursus van een professionele barista leer je en/of jouw personeel hoe de koffiemachine optimaal benut kan worden, hoe een goede koffie smaakt en hoe deze gezet dient te worden. Verder behandelen we een stukje presentatie en verkooptechniek, zodat niet alleen de smaak, maar ook de beleving zorgt voor tevreden klanten.
Inhoud:
1. Achtergrond van koffie
2. Leren proeven
3. Het zetten van een goede espresso
4. Melk opschuimen
5. Schoonmaken van het apparaat en onderdelen
Na afloop van de cursus:
- Heb je een goed beeld van koffie en het proces daarachter
- Weet je dat er achter elke boon een uniek recept zit (de brew ratio)
- Weet je hoe een espresso is opgebouwd
- Kun je een goed én slecht gezette espresso herkennen
- Weet je wat er voor nodig is om het perfecte melkschuim te maken
- Weet je op welke manier je de espressomachine dient te onderhouden
Deze cursus kan gegeven worden in de eigen horecagelegenheid of op een locatie van GUUS Koffie.